Policisté vyrazili na silnice tentokrát už před prázdninami. Na Chomutovsku zastavili přes 130 řidičů
Ilustrační foto. Zdroj: archiv Policie ČR
Chomutov

Chomutov – Policisté mají za sebou velkou celorepublikovou dopravně – bezpečnostní akci, která souvisí se začátkem prázdnin. Letos vyrazili na silnici ještě dříve, než skončil školní rok. Řidiče kontrolovali dva dny a na Chomutovsku zastavili 133 motoristů.

Mimořádná dopravně – bezpečnostní akce se uskutečnila v pátek a sobotu. Hlídky se zaměřily na alkohol a drogy za volantem, ale též na používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, technický stav vozidel a pozornosti tentokrát neušlo ani chování chodců a řidičů v blízkosti přechodů pro chodce.

A jak akce na Chomutovsku dopadla? Hlídky zkontrolovaly celkem 133 vozidel a projednaly celkem 36 dopravních přestupků. Sedmadvacet jich vyřešili policisté na místě uložením pokut za 10 400 korun. Správnímu orgánu bylo zasláno k projednání 9 závažnějších přestupků.

Celkem 11 řidičů jelo v autě, které nebylo ve vyhovujícím technickém stavu, 1 motorista nepředložil ke kontrole řidičský průkaz a 1 řidič u sebe neměl doklad o pojištění odpovědnosti. Pozitivním zjištěním bylo, že všichni kontrolovaní řidiči se během jízdy řádně připoutali a nikdo nebyl pod vlivem alkoholu a ani drog.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru