V kláštereckém zámeckém parku vznikají zajímavé sochy. Tvoří je šest umělců z různých koutů světa
Během akce můžete v zámeckém parku při práci na sochách ze dřeva sledovat šest sochařů. Zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - V zámeckém parku v Klášterci nad Ohří probíhá v těchto dnech 3. ročník mezinárodního sochařského sympozia Paměť krajiny. Během akce můžete při práci na sochách ze dřeva sledovat šest sochařů z Čech, Německa, Rakouska, Bulharska a Íránu.

Šest nových dřevěných soch nahradí na další dva roky stávající sochy v zámeckém parku. Součástí akce jsou i tvůrčí dílny pro děti. Sympozium bude zakončeno tento čtvrtek.

Sympozium každé dva roky podporuje vztah a úctu k tradičním sochařským materiálům a nabízí sochařům i návštěvníkům prostor pro vzájemní obohacení.
Do sympozia se přihlásilo 40 sochařů a sochařek z 24 zemí. Na výběru se podílela odborná porota složená z kurátorů, pedagogů a architektů.

K účasti na sympoziu byli vybráni: Sochař z Bulharska - Robert Canev. Další zahraniční autor je Paul Brockhageze Schwanzenbergu z Německa. Třetí muž a nejvzdálenější sochař je Soheyl (Reza) Bastami z Iránu. Mezi porotou vybrané patří také sochařka Katharina Mörth, která pochází z Mnichova, ale žije ve Vídni. Sympozia se dále účastní česká  sochařka Tereza Holá, která pochází ze Šumperku a žije v Brně. Poslední z vybraných autorů je Kamila Housová Mizerová z Prahy. Její sochu můžete vidět v zámeckém parku naproti zámku - jmenuje se Proud.

 2506sochari1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru