Softballová legenda převzala cenu Jiřího Popela z Lobkovic. Chomutov ji uděluje významným občanům města
Prestižní cenu Chomutova nesoucí název po významném šlechtici Jiřím Popelu z Lobkovic letos obdržel softbalista Lubomír Vrbenský. Foto: 2x Roman Dušek
Chomutov

Chomutov - Prestižní cenu Chomutova nesoucí název po významném šlechtici Jiřím Popelu z Lobkovic letos obdržel softbalista Lubomír Vrbenský. Přidal se tak k několika málo desítkám laureátům této ceny, která se uděluje významným Chomutovanům za přínos v různých oblastech veřejného života, například v kultuře, sportu, vědě či vzdělávání.

Cena je určena výjimečným lidem, jež dokáží dávat společnosti něco navíc ve svém oboru nebo v zájmové činnosti a tím šíří dobré jméno města. „To přesně splňuje Lubomír Vrbenský. V softbalu se dá významem pro Chomutov srovnávat se Simonou Baumrtovou v plavání, Jiřím Kormaníkem a Bohumilem Kubátem v zápase či Miroslavem Klucem a Karlem Strakou v hokeji,“ řekl náměstek primátora David Dinda.

2506cena
Lubomír Vrbenský byl třicet let aktivním členem A mužstva SC 80 Chomutov – Beavers Chomutov a jejich elitním nadhazovačem. Stal jedenáctkrát mistrem a devětkrát vicemistrem České republiky, je čtyřnásobným mistrem Evropy s českou reprezentací, šestkrát přebíral zlatou medaili s chomutovskými Beavers za vítězství na Poháru mistrů evropských zemí. S národním týmem České republiky se zúčastnil čtyř mistrovství světa. Několikrát se stal vítězem ankety nejlepší sportovec Chomutovska. „Pozoruhodné na jeho výkonech je to, že všech úspěchů stejně jako ostatní chomutovští bobři získal jako amatér mezi profesionály,“ dodává náměstek Dinda. Po celou dobu své hráčské kariéry byl strojvedoucím u Českých drah.

Během své kariéry se specializoval na nadhozy. Jeho míčky létaly rychlostí okolo 120 kilometrů v hodině a působily problémy mnoha světovým hráčům. Jedna tlustá kapitola chomutovského sportu se uzavřela 11. října 2015, kdy skončila Vrbenského aktivní hráčská kariéra. Mezinárodní federace baseballu a softballu Lubomíra Vrbenského uvedla do mezinárodní síně slávy a stal se softballovou legendou. Nyní u chomutovských bobrů působí v pozici trenéra mládeže.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru