Klášterec se chystá na zásadní modernizaci kulturního domu. Nepoznáte jej
Kulturní dům v Klášterci nad Ohří. Foto. Oldřich Hájek
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Město Klášterec nad Ohří chystá velkou proměnu kulturního domu. Objekt bude po velké modernizaci a přístavbách k nepoznání.

S rekonstrukcí bude souviset i dočasné uzavření. A jaký je časový plán? O letošní sezónu se bát nemusíte. Zatím se hovoří o uzavření v prosinci 2019, aby tam firma mohla začít pracovat. A znovuotevření? Pravděpodobně v září 2021, ale jde jen o hrubý předpoklad a termíny se budou nejspíš měnit.

O rozsahu prací svědčí i částka, na kterou se vše odhaduje. Jde o 130 milionů korun. „Můžeme si dovolit pustit se do takto velkého projektu,“ říká starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd. Firma, která zakázku vysoutěží, bude mít na starosti nejen stavbu, ale i projektování. A je možné, že soutěží cena klesne.

Dům bude velmi úsporný, vnitřní architektura šedesátých až sedmdesátých let zůstane částečně zachována. Změní se plášť a bude se i přistavovat. Větší bude třeba sál.

0706kulturnidum1

Vizualizace kulturního domu po přestavbě. Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru