Firma používala na úpravu silnic odpady. Dostala pokutu 400 tisíc korun
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Inspektoři České inspekce životního prostředí (ČIŽP) z oddělení odpadového hospodářství v Ústí nad Labem uložili pokutu 400 tisíc korun společnosti Demontex CV. Firma prováděla loni a předloni úpravy a údržby místních komunikací v Boleboři-Orasíně na Chomutovsku a používala k tomu odpady.

„Společnost Demontex CV takto v letech 2016 a 2017 nelegálně upravila celkem 15 kilometrů komunikací v Orasíně a okolí. Použila k tomu struskové kamenivo, tedy odpad z hutnictví železa. Dopustila se tak porušení zákona o odpadech,“ uvedl Jaroslav Vacek, ředitel Oblastního inspektorátu ČIŽP v Ústí nad Labem. Firma se proti pokutě uložené inspektory ČIŽP odvolala, Ministerstvo životního prostředí však odvolání zamítlo a sankci potvrdilo v plném rozsahu.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru