Vyroste vedle hřiště i hala? Není to nereálné, ale je to na dvě volební období
Starosta Radek Štejnar (vlevo) si společně s ředitelem školy Petrem Jiráčkem na současném hřišti prohlížejí nákres budoucího nového hřiště. Sportovní hala by se vedle něj ještě vešla.
Chomutov

Jirkov - V souvislosti s novým sportovištěm pro ZŠ Nerudova v Jirkově se občas zmiňuje také případná stavba sportovní haly. Ta by se vedle nového hřiště vešla, ale zatím jsou to jen rané úvahy.

„Je pravda, že pomalu ubývá dětí a je otázka, jak by byla hala využitá. Na druhou stranu spousta nových sportů se hraje v halách nebo se do nich stěhuje,“ přemítá nad otázkou dalšího krytého sportoviště starosta Radek Štejnar.

Škola by halu zřejmě nevyužila, má dvě tělocvičny a teď bude mít nové víceúčelové hřiště. „Pokud se ale ukáže, že hala bude přínosná pro sportovní život a volný čas Jirkováků, jsem určitě pro,“ dodal starosta. V tuto chvíli však stavbu nedovoluje územní plán. Ten je možné změnit, nicméně takový proces trvá déle než rok. „Myslím, že příští zastupitelstvo se může rozhodnout, zda chce halu stavět a tím pádem požádat o změnu územního plánu. Stavět by se asi začalo až v dalším volebním období,“ odhaduje starosta.

Prostor na sportovní halu na pozemku je, umístila by se v zadní části dnešního hřiště. Určitě by to však byla menší hala vhodná třeba na florbal, sálový fotbal a podobné sporty.

Více o novém hřišti u školy v Nerudově ulici jsme psali zde:

{article ZŠ Nerudova v Jirkově se dočkala. Ještě letos bude mít moderní hřiště}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru