Cvičení ve věznici ve Všehrdech: První hasiči tam přijeli do devíti minut
Cvičení ve věznici ve Všehrdech. Foto: VS ČR
Chomutov

Všehrdy - Ve Věznici Všehrdy se v tomto týdnu konalo součinností cvičení s Hasičským záchranným sborem České republiky územní odbor Chomutov. Byla navozena modelová situace, při které došlo k založení požáru na školském vzdělávacím středisku.

Cílem cvičení bylo prověřit spolupráci a kooperaci Vězeňské služby s HZS ČR a taktéž činnost zaměstnanců věznice při vyhlášení požárního poplachu. Cvičení bylo taktéž směrováno na časový dojezd všech požárních jednotek územního obvodu Chomutov, kdy do věznice dorazila požární jednotka z Chomutova do 9 min. od vyhlášení poplachu.

Posléze se k nim připojovaly další jednotky ze Spořic, Jirkova, Března, Černovic a Málkova. K dispozici byl automobilový žebřík a 7 cisternových automobilových stříkaček. Evakuováno bylo 100 žáků školského střediska a pedagogického personálu. Výcvik po vyhodnocení obou složek splnil svůj účel, nedošlo při něm ke zranění ani materiálním škodám.

(kva)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru