ZŠ Nerudova v Jirkově se dočkala. Ještě letos bude mít moderní hřiště
Starosta Radek Štejnar (vlevo) si společně s ředitelem školy Petrem Jiráčkem na současném hřišti prohlížejí nákres budoucího sportoviště. Foto: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Víceúčelové hřiště s umělým povrchem, běžecký ovál se sprinterskou rovinkou, sektory pro skok daleký a vrh koulí. Tak bude vypadat nové hřiště u školy v Nerudově ulici. Bude menší než to dosavadní, ale daleko užitečnější.

Nakonec ani ředitel školy Petr Jiráček po větším hřišti netoužil. „Současný běžecký ovál má 330 metrů, v dnešní době už takové parametry škola nevyužije. Kluci si na tak velkém hřišti ani nezahrají fotbal,“ vysvětluje.

Navíc se hřiště v současné podobě skoro nedá udržovat. „Zavlažování trávníku je napojené na klasický vodovodní řad, to by nás vyšlo na několik tisíc za den,“ podotýká ředitel.

Děti ze školy sem stále chodí cvičit, především kluci a holky z druhého stupně. Současným potřebám už ale hřiště nevyhovuje. „Třídy tu mohou cvičit lehkou atletiku, pořádáme tu i naše školské závody. Ale jinak je to spíš taková louka,“ uznává Jiráček.

Nové hřiště bude mít běžecký ovál dlouhý dvě stě metrů, po jedné ze stran bude prodloužený do šedesátimetrové sprinterské rovinky. Uvnitř bude víceúčelové hřiště s umělým povrchem, kde se budou moci hrát nejrůznější míčové sporty.

Předpokládané náklady jsou osm milionů korun, radnice chce výběrové řízení vypsat co možná nejrychleji. Investiční akce je kompletně připravená včetně projektu a stavebního povolení, výběrové řízení ale může trvat i tři měsíce. „A my bychom rádi, aby se stavělo přes prázdniny a hřiště bylo připravené na začátku dalšího školního roku,“ dodal k tomu vedoucí odboru majetku města a útvaru investic Milan Reiner.

O novém hřišti pro nejstarší základní školu v Jirkově se v poslední době hodně mluvilo, řada radních i zastupitelů se za tuto investici přimlouvala. Nakonec ji zastupitelstvo na posledním zasedání mimořádně zařadilo do plánu ještě na letošní rok. Ukázalo se totiž, že se letos zřejmě neutratí všechny peníze určené na rekonstrukci Hasičského domu. „Slibovali jsme, že když se během roku peníze ušetří, na tuhle akci určitě dojde. Teď svůj slib plníme,“ dodal k tomu starosta Radek Štejnar.

Do sportovního zázemí škol město v posledních letech investovalo miliony korun. Loni podobně zrekonstruovalo hřiště u ZŠ Budovatelů a nákladnou opravou prošel také bazén na ZŠ Studentská. Tam se do budoucna uvažuje rovněž o rekonstrukci školního hřiště.

(jd)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru