V autě zůstalo omylem uzamčené malé dítě, strážníci museli rozbít okno
Foto: Městská policie Chomutov
Chomutov

Chomutov - Městská policie byla vyslána prověřit telefonické oznámení do ulice Mostecká, kde mělo být ve vozidle na parkovišti uzavřeno malé dítě. Nejednalo se o jakékoli zanedbání péče, nýbrž o nehodu či náhodu.

Matka s babičkou při výstupu z auta ponechaly klíče omylem uvnitř, dítě v tu samou chvíli zacvaklo dveře na své straně a následovalo přibouchnutí posledních otevřených dveří, které umožňovaly vstup do vozidla. Mobilní telefon zůstal také uvnitř.

Strážníci se rychle zorientovali v situaci a po domluvě se starší ženou ji odvezli pro její mobilní aparát, aby se zkontaktoval manžel, který by snad mohl mít náhradní klíče od vozidla, a jelikož si žádná z žen telefonní číslo nepamatovala, bylo to v tu chvíli nejvhodnější řešení. Do návratu hlídky se strážníci snažili co nejefektivněji ochlazovat vozidlo. Zjištění, že náhradní klíče nejsou, vyústilo v další možný návrh, a to přivolání hasičů, ale dítě v autě začalo plakat, a tak matka s babičkou souhlasily s okamžitým rozbitím okna vozidla.

Foto: Městská policie Chomutov

Zvoleno tedy bylo to, které se nacházelo nejdále od dítěte, a několika ranami obuškem bylo auto zpřístupněno. Dítě bylo v pořádku, nejevilo známky dehydratace a ženám byla nabídnuta pomoc od zaměstnanců blízkého Aquaparku - a to, že vozidlo zbaví všech nebezpečných střepů. Jelikož nešlo adekvátně zajistit a uzavřít tak, aby bylo bez dozoru na parkovišti, bylo od městské policie navrženo, že může být odstaveno na parkovišti služebny MP.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru