Žáci v Blatně přenášeli ohrožené žáby. Před koly aut zachránili desítky zvířat
Záchrana žab.
Chomutov

Blatno - Nazout gumovky, navléct rukavice a vyrazit do horského terénu. Projít se v přírodě a především pomoci dobré věci. To vše a mnoho dalšího prožili žáci druhých ročníků základní a mateřské školy Duhová cesta s.r.o., kteří se zúčastnili záchrany ohrožených ropuch v horské obci Blatno.

V chráněné oblasti Bezručova údolí přezimují ohrožené druhy žab – především ropuch. Žabky každoročně s příchodem teplého počasí vyrážejí na cestu a směřují do blatenského rybníka, který je nedaleko. Bohužel mají v cestě rušnou silnici. Místní tak každoročně podél silnice na okraj pole umisťují plastové zábrany a kbelíky, do kterých ropuchy odchytávají, sbírají a bezpečně umisťují (přenášejí) až k rybníku. Naše děti se této akce také zúčastnily.

Mnozí drželi žabky, mnohdy i docela velké žáby, v ruce poprvé. Děti byly nadšené, s radostí běhaly od jednoho kbelíku k druhému, některé žabky sbíraly i po cestě. Nejúspěšnější třída (2.A) za dopoledne bezpečně přenesla a zachránila přes 70 žabek.

Všechny pak přenesli až k rybníku. Děti je opatrně vypustily do vody a pozorovaly, co budou dále žabky dělat. Ve vodě již byla i vajíčka, takže si hned mohly prohlédnout, jak vývoj žab bude pokračovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru