Místo bytu smetiště. Nemocná žena se o sebe nedokázala postarat. Pomoc zajistila zdravotní sestřička
Fotografie z bytu, kde žena žila. Foto: 2xMěp Chomutov
Chomutov

Chomutov - Nepořádek, odpadky, silný zápach moči. Takhle to vypadalo v jednom z bytů v Bezručově ulici v Chomutově. Starší žena, která tady žije, se o sebe totiž nedokázala sama postarat. Je nemocná a její manžel, který nejspíš vše zajišťoval, skončil v nemocnici.

Na neutěšenou situaci v bytě se přišlo náhodou. Manžel ženy se během své hospitalizace v nemocnici svěřil jedné ze zdravotních sester, že má o svoji nesoběstačnou ženu strach. Sestřička proto požádala o pomoc městskou policii, která se na určenou adresu vyjela podívat. Záhy bylo jasné, že obavy muže byly oprávněné.

Když se strážníkům podařilo ženu zkontaktovat, zjistili, že chodí o berlích a i během hovoru se cítila unavená a musela si jít odpočinout. V bytě byl všude nepořádek, odpadky a silný zápach moči. Dále se hlídka dozvěděla, že v domácnosti žije i pes, kterého nemá kdo venčit a starat se o něj.

Strážníci se snažili ženu přesvědčit, aby se nechala převézt do nemocničního zařízení. Ta nakonec svolila a po několika různých telefonátech se podařilo spojit s ošetřující lékařkou, která zajistila odvoz do nemocnice. Strážníci ženě pomohli sbalit nejnutnější věci a vyrozuměli o situaci v rodině sociální pracovnici, která přislíbila další pomoc. Po odvozu ženy do nemocnice městská policie ještě zajistila byt a převezla do útulku psa, o kterého se dočasně neměl kdo postarat.

1505byt1

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru