Chomutovské náměstí zdobí nové stromy
Pracovníci technických služeb vysazují nové stromy.
Chomutov

Chomutov - Po pěti měsících se na chomutovské náměstí vrací stromy. Vedle kašny ve spodní části Technické služby dnes zasadily třešně křovité. „Původní stromy, které byly pokáceny na začátku listopadu, odumíraly,“ vysvětlila vedoucí odboru životního prostředí magistrátu Jana Hladová.

Nové stromy jsou na stejných místech jako ty předešlé. „Rozšířili jsme prostor pro vyměněný půdní substrát. Půdu jsme obohatili o hydrogel, který zadržuje vláhu pro stromy,“ řekl vedoucí provozovny zeleně Technických služeb Chomutov Daniel Voborník.
Třešně křovité mají menší vzrůst, malé listy, kompaktní kulovitý tvar koruny, kvetou, neplodí, pomalu přirůstají a nejsou citlivé k zasolení. „Právě pro tyto vlastnosti se jedná o vhodný strom pro výsadbu na náměstí,“ vysvětluje Hladová. Vzhledem k reprezentativnosti plochy byly vysazeny stromy většího vzrůstu s obvodem kmene okolo 20 centimetrů pro výraznější okamžitý efekt.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru