OBRAZEM: Uklizeno! Asijské bistro v Jirkově, které zavřeli hygienici kvůli špíně, už zase funguje
Zdroj: Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje
Chomutov

Jirkov – Asijské bistro Guty v jirkovském Tescu, které kontroloři z krajské hygienické stanice uzavřeli v polovině druhého dubnového týdne kvůli špatným hygienickým podmínkám, je opět otevřené. Provozovatel vygruntoval a odstranil všechny nedostatky. Informuje o tom na svých webových stránkách Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje.

Bistro bylo uzavřené 11. dubna. Tehdy tady hygienici objevili spoustu špíny, mastnoty a velký nepořádek, jídlo bylo například položené na koši, mezi špinavým nádobí nebo dokonce ve výlevce na úklid, některé potraviny byly navíc špatně skladované, kebab byl například zabalený do pytle na odpadky. Kontrola odhalila i některé stavební nedostatky v provozovně.

Jak to v bistru vypadalo při první kontrole, se můžete podívat zde:

{article title="OBRAZEM: Špína a jídlo ve výlevce nebo dokonce v odpadcích. Hygienici uzavřeli asijské bistro v Jirkově"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 Ihned po uzavření bistra zřejmě začal provozovatel intenzivně uklízet. O pouhých pět dní později totiž provedli hygienici na základě jeho písemné žádosti v rychlém občerstvení opětovnou kontrolu a tentokrát bylo vše už v naprostém pořádku. "Byla provedena sanitace celé provozovny včetně zařízení, povrchy stropů a stěn byly vybíleny a opraveny. Došlo k oddělení pracovních úseků tak, aby nedocházelo ke křížení čistých a špinavých cest. Předměty nesouvisející s činností byly z provozovny odstraněny. V době kontroly byly v provozovně skladovány pouze bezpečné potraviny skladované podle charakteru, vzájemné slučitelnosti a v souladu s pokyny výrobce. Stavebně technické závady byly odstraněny,“ stojí ve zprávě krajské hygienické stanice. Vzhledem k odstranění nedostatků bylo 17. dubna bistro znovu otevřeno.

2404bistro

2404bistro1

2404bistro3

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru