Chomutov se zapojil do akce Jehla, která byla zaměřena na sběr injekcí po narkomanech. Výsledky vás překvapí
Strážníci celkem zkontrolovali 13 pískovišť a jejich přilehlé okolí. Foto: Měp Chomutov
Chomutov

Chomutov – Městská policie v Chomutově se v úterý 17. dubna zapojila do celorepublikové akce Jehla 2018, která byla zaměřena na sběr injekčních stříkaček po narkomanech. Chomutov vyšel z akce jako jedno z nejčistších měst v republice, strážníci totiž na zdejších hřištích v inkriminovaný den neobjevili ani jednu stříkačku nebo jehlu. Měsíčně se jich ale ve městě bohužel najde většinou více než stovka.

V rámci akce jehla kontrolovali chomutovští strážníci hřiště na sídlištích Písečná, Zahradní, Kamenná, Březenecká, Zadní Vinohrady a okolí nemocnice. Celkem bylo zkontrolováno 13 pískovišť a jejich přilehlé okolí. Všechna místa byla čistá.

To však neznamená, že by se injekční stříkačky od narkomanů v ulicích města nenacházely vůbec. Měsíčně se jich v Chomutově najde kolem 100 až 150. Strážníci i asistenti prevence kriminality je sbírají denně, většinou v křoví, u garáží nebo třeba i ve vchodech domů. Na odchozené injekce upozorňují městskou policii i samotní občané.

Celostátní akce Jehla 2018 se zúčastnilo přes 470 strážníků společně s 42 asistenty prevence kriminality ze 40 měst. Celkem se sesbíralo 996 kusů infekčního materiálu po narkomanech. Nejvíce stříkaček a jehel objevili strážníci v Mladé Boleslavi – 243 kusů a Ostravě – 173 kusů.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru