Z chomutovského zimního stadionu unikl dnes ráno čpavek. Muselo být evakuováno 116 lidí
Ilustrační foto. Zdroj: město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Ze zimního stadionu v Chomutově unikl dnes ráno (19. dubna) čpavek. Hasiči museli evakuovat přes sto lidí ze sousedního hotelu Aréna a okolních ulic. O případu byla informována Česká inspekce životního prostředí. 

K úniku čpavku došlo v 6.00 hodin ráno. Na místo okamžitě vyjeli hasiči. Čpavek unikal ze strojovny a jeho specifický štiplavý zápach byl cítit zhruba sto metrů okolo stadionu.

Policie informovala obyvatele v okolí, aby nevětrali. Po dohodě s policií hasiči evakuovali hosty a zaměstnance z hotelu Aréna ze sousedství stadionu a obyvatele ze Sluneční ulice, jednalo se celkem o 116 lidí. „Na místo byl povolán evakuační autobus, který evakuované odvezl do centra Chomutova,“ sdělil mluvčí hasičů Lukáš Marvan s tím, že úkap čpavku byl následně zastaven. "Stadion byl odvětráván. Na místo se dostavil technik, který zařízení ve strojovně montoval,“ doplnil Marvan.

O úniku čpavku byla informována Česká inspekce životního prostředí

Čpavek je bezbarvý plyn, má ostrý štiplavý zápach, silně dráždí dýchací cesty, způsobuje dušnost a při vyšší koncentraci může přivodit i smrt.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru