Tři jirkovské školy otevřou přípravné třídy pro předškoláky
Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Jirkovští předškoláci s odkladem nebudou muset zůstávat v mateřských školkách. Tři základní školy pro ně otevřou přípravné třídy, které jim usnadní vstup do první třídy následující rok.

Jde konkrétně o ZŠ Budovatelů, ZŠ Krušnohorská a ZŠ Nerudova. Na všech fungují přípravné třídy i v letošním roce, na některých je otevírají dlouhodobě každý rok. A pochvalují si je. „Rodiče jsou velice spokojení, oceňují hlavně pestré metody a formy práce s dětmi,“ říká například ředitel ZŠ Budovatelů Miloš Rousek. Tady přípravné třídy fungovaly sedm let do roku 2012 a loni na tuto zkušenost znovu navázaly. „Pro školu, rodiče i děti je hlavní přínos přípravné třídy v tom, že předškoláci bezproblémově zvládnou vstup na první stupeň,“ dodává ředitel. Zřízení přípravných tříd schválili jirkovští radní právě na žádost ředitelů zmíněných škol.

Do přípravných tříd mohou být podle zákona umístěné pouze děti s odkladem školní docházky. Těch v Jirkově meziročně mírně přibývá. Pro srovnání, ve školním roce 2014/15 mělo odklad dvacet dětí, letos už jich bylo už přes čtyřicet.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru