Jirkovští úředníci budou po městě jezdit i na elektrokole
Referentka životního prostředí Markéta Buchtová na elektrokole, které je pro její práci hodně užitečné. Foto: MěÚ / Josef Dušek
Chomutov

Jirkov – Jirkovští úředníci mají k dispozici elektrokolo. Radnice ho pro své pracovníky zakoupila koncem minulého roku a teď se naplno začne využívat.

„Šlápnu do pedálů a za chvíli jsem v parku nebo na hřbitově. Autem by to trvalo podstatně déle, o ekologii nemluvě,“ říká třeba referentka životního prostředí Markéta Buchtová, která na nové kole nedá dopustit. „Často mám kontroly v terénu, a to různě po městě. V parcích při prořezávkách stromů, na sečích trávy, při úklidu zeleně,“ vysvětluje úřednice, proč nákup bicyklu vítá. „Na kole se dostanu všude a rychle. Zvládnu toho mnohem víc.“

Horské elektrokolo, které úřad pořídil za cca 25 tisíc korun, je k dispozici všem pracovníkům. Využijí ho nejen referentky životního prostředí, ale třeba i jejich kolegyně z úseku investic nebo ze stavebního úřadu.

Přestože má kolo motor, ovládá se jednoduše - pomocí multifunkčního LCD displeje u řidítek. Přídavný motor nepohání kolo za člověka, pouze ulehčuje šlapání třeba právě do kopců. Baterie se dobíjí z klasické elektrické zásuvky.

Pro takzvaná místní šetření mají pracovníci jirkovské radnice kromě nového kola k dispozici také dvě referentská auta. Ta se využívají především na cesty mimo město. Řadu kontrol absolvují jirkovští úředníci jednoduše "po svých".

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru