OBRAZEM: Špína a jídlo ve výlevce nebo dokonce v odpadcích. Hygienici uzavřeli asijské bistro v Jirkově
Zdroj: Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje
Chomutov

Jirkov – Kontroloři z krajské hygienické stanice uzavřeli další restauraci, respektive provozovnu rychlého občerstení na Chomutovsku. Tentokrát se jedná o Asijské bistro Guty, které se nachází v jirkovském Tescu. Vařilo se tady ve špatných hygienických podmínkách.

Špína, mastnota, jídlo položené na odpadkovém koši nebo dokonce ve výlevce na úklid, kebab v obalu na odpad, špinavá zelenina. Tak to v bistru vypadalo, když do něj dorazili kontroloři. „Povrchy stěn, dveří a vnitřní i vnější části technologického zařízení byly silně znečištěny špínou, mastnotou a zbytky potravin. V provozovně nebyly dodržovány předpisy pro potraviny, pokud jde o jejich uložení, jejich ochranu před kontaminací, udržování stanovených teplot, které zabezpečí jejich zdravotní nezávadnost. Suroviny a polotovary nebyly žádným způsobem označeny,“ stojí ve zprávě z krajské hygienické stanice.

V bistru nebyly dostatečné prostory pro přípravu jídla, docházelo ke křížení takzvaných čistých a špinavých cest, čímž hrozila kontaminace připravovaného jídla. Jídlo se například válelo mezi špinavým nádobím. Kontrola odhalila i některé stavební nedostatky – v bistru chyběla šatna pro personál, v předsíni nebylo umyvadlo na mytí rukou, v kuchyni byl zatečený strop.

Hygienici proto rozhodli o okamžitém uzavření bistra a nařídili úklid a dezinfekci zařízení. Jíst v tomto rychlém občerstvení mohlo být totiž opravdu o zdraví. „Současný stav by mohl vést k ohrožení či poškození veřejného zdraví,“ stojí doslovně v písemném odůvodnění pracovníků z krajské hygienické stanice.

Provozovatel bistra dostal pokutu, po odstranění závad bude moci písemně požádat o znovuotevření provozovny.

1304bistro

1304bistro3

1304bistro10

1304bistro5

1304bistro7

1304bistro4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru