Benteler otevřel u Klášterce novou továrnu. Vyrábí zde pro světové automobilky a zaměstná stovky lidí
BENTELER investuje již řadu let do inovací a s předstihem prosazuje digitalizaci. Foto: Benteler Automotive
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Společnost Benteler v Klášterci nad Ohří v průmyslové zóně Verne otevřela svůj pátý závod v České republice. Přiblížila se tak ještě více zákazníkům z oblasti automobilového průmyslu ve východní Evropě.

Slavnostního otevření se ve čtvrtek 12. dubna zúčastnili zástupci místní samosprávy, zákazníci a dodavatelé společně s vedením a zaměstnanci závodu BENTELER. Výroba v Klášterci se zaměřuje na tváření za tepla, stříhání platin, svařování a laserové řezání pro klíčové zákazníky, jimiž jsou Volvo, BMW, Škoda Auto a Daimler.


Na oslavě byl přítomen také Hubertus Benteler, majitel společnosti, dlouholetý generální ředitel, nyní člen dozorčí rady a Štefan Drozd, starosta Klášterce nad Ohří.

Novým závodem v Klášterci nad Ohří se Benteler ještě více přibližuje k zákazníkům zejména z regionu východní a střední Evropy. V pořadí pátý výrobní areál v České republice poprvé zahájil provoz již koncem roku 2017, nyní se dočkal slavnostního otevření.

Výroba v Klášterci se zaměřuje na tváření ocelových dílů za tepla, stříhání platin, svařování a laserové řezání pro klíčové zákazníky Volvo, BMW, Škoda Auto a Daimler.

1304benteler2

Společnost BENTELER Automotive je strategickým vývojovým partnerem pro výrobce automobilů s vysokou úrovní dovedností v oblasti inovací. Foto: Benteler Automotive

Na pozemku o celkové rozloze 130 000 m2 vyrostla hala pro první výrobní fázi o velikosti 23 000 m2, ve které zaměstnává více jak 300 lidí. Firma plánuje tento počet do konce roku 2018 navýšit na 400 zaměstnanců. “Klášterec nad Ohří je známý svým strojírenským průmyslem a nachází se v těsné blízkosti našich cílových zákazníků. Těšíme se, že ještě zintenzivníme spolupráci s nimi a že budeme vyvíjet a lokálně implementovat řešení v souladu s potřebami našich zákazníků,“ řekl Petr Marijczuk, vedoucí regionu Severní a východní Evropa v rámci divize Benteler Automotive.

V České republice působí Benteler Automotive přes 20 let. Kromě závodu v Klášterci nad Ohří zde již společnost provozuje další čtyři závody, konkrétně ve Stráži nad Nisou, Chrastavě, Rumburku a Jablonci nad Nisou. V celém regionu severní a východní Evropy má Benteler přes 5 000 zaměstnanců, z toho 2 200 v České republice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru