Velikonoce na silnicích: Svátky se v kraji obešly bez tragických nehod, čtyři řidiči bourali opilí
Ilustrační foto. Zdroj: archiv Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj – Letošní velikonoční svátky se v Ústeckém kraji obešly bez tragických nehod. Nejvíce bouraček bylo na Děčínsku, nejméně na Teplicku. Celkem se při nehodách v kraji zranilo 16 lidí, z toho 3 těžce. Vyplývá to z policejních statistik.

Během velikonočního víkendu, od pátku do pondělí, vyjížděli dopravní policisté v Ústeckém kraji k řešení 67 dopravních nehod. V pátek došlo k 18 nehodám, v sobotu k 23, v neděli k 8 a v pondělí k 18 nehodám. Nikdo nebyl usmrcen. Těžce zraněni byli 3 lidé a lehké zranění utrpělo 13 osob. Hmotná škoda byla vyčíslena na 2 806 000 korun.

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, a to ve 27 případech. V 7 případech byla příčinou nepřiměřená rychlost a ve 4 případech nedání přednosti v jízdě. Pod vlivem alkoholu byli 4 řidiči, kteří bourali.

Počet nehod během víkendu v jednotlivých okresech:
Děčínsko – 13, Chomutovsko - 7, Litoměřicko – 7, Lounsko – 11, Mostecko – 11, Teplicko – 5, Ústecko – 12 a dálniční oddělení – 1

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru