Chomutov – Železná tyč v ruce, zdemolovaná lavička na dětském hřišti. Pachatel? Dvanáctiletý hoch. Prý si chtěl bouchnout, zkusit si, jaké to je, když něco zničí. Po vzoru svých kamarádů. Chtěl se přizpůsobit.

policie ilu 4 -  vraný 2

K případu došlo v sobotu, hodinu po poledni. Dispečer kamerového systému Městské policie spatřil na monitoru chlapce, kterak demoluje dřevěnou lavičku na dětském hřišti u experimentu na Březenecké. Železnou tyčí do ní bouchal tak dlouho, až plaňky povolily. „Strážníci hocha zadrželi přímo na místě. Ještě ani ne třináctiletý chlapec nezapíral a přiznal se. Jeho řádění navíc potvrdili i další svědci," uvádí mluvčí Městské policie Vladimír Valenta a pokračuje, „hlídka odvedla mladého výtržníka domů s tím, aby se jeden z rodičů s povedeným synkem dostavili na služebnu k podání vysvětlení. V odpoledních hodinách pak chlapec přišel v doprovodu otce. Do záznamu uvedl, že si chtěl zkusit, jaké to je něco ničit. Jeho kamarádi to prý také dělají."

A trest? Kromě hněvu rodičů (možná), bude za pár dní celou věc řešit přestupková komise.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru