Do nemocnic opět mohou chodit návštěvy, až na jednu výjimku
Ilustrační foto. Zdroj: Krajská zdravotní
Chomutov

Teplice – Společnost Krajská zdravotní odvolala až na jednu výjimku zákaz návštěv ve svých nemocnicích. Chřipková epidemie skončila. Nemocných přibývá v tuto chvíli jen na Teplicku, a to pouze mezi mladými lidmi do 25 let.

Od pondělí 26. března jsou opět povoleny návštěvy na anesteziologicko-resuscitačním oddělení (ARO), jednotce intenzivní péče (JIP) a porodnici včetně novorozeneckého oddělení v chomutovské, teplické i děčínské nemocnici. Jedinou výjimkou je nemocnice v Teplicích, kde nadále na výše uvedená oddělení nesmí lidé mladší 25 let.

Opatření v teplické nemocnici vychází z doporučení MUDr. Evy Poláčkové, vedoucí protiepidemického oddělení Krajské hygienické stanice se sídlem v Ústí nad Labem, územního pracoviště Teplice. "Ve věkové skupině nad 25 let nemocnost klesla pod epidemickou hranici a drží se pod ní, na rozdíl od věkových skupin pod 25 let, kde data na Teplicku vykazují setrvalou nemocnost vysoko nad hranicí epidemické křivky,“ objasnila Eva Poláčková. Nemocných mladých lidí nejenže neubývá, ale v posledním týdnu dokonce mezi mladými lidmi ve věku 15 až 24 let stoupl výskyt akutních respiračních onemocnění téměř o 30 procent.

Zákaz návštěv v nemocnicích byl vyhlášen 2. února.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru