Bývalá škola na Kamenném vrchu půjde k zemi, demolice potrvá dva roky
V prostorách chátrající školy často hoří. Požár na fotce je z 6. března. Objekt stále monitorují strážníci. Na místě provádějí pravidelné kontroly. Foto: Měp Chomutov
Chomutov

Chomutov – Prázdnou a léta nevyužívanou školu na Kamenném vrchu v Chomutově čeká demolice. Bourat by se mělo začít na podzim. Nyní se zpracovává projektová dokumentace a areál vyklízí.

Do opuštěné školy se léta stahují narkomané, bezdomovci a mládež z okolí. Často uvnitř hoří. Tomu všemu by měl být konec. V současné době se areál vyklízí. Pracovní skupina magistrátu odstraňuje ze školy vše, co se dá odnést či co může hořet, aby tady vandalové už nic nenašli, a připravuje areál na podzimní demolici. Ta bude kvůli rozsahu šestipavilonové školy probíhat ve dvou etapách, tedy ve dvou letech. Poté bude pozemek zatravněn. Demolice přijde město na 40 milionů korun.

Město hledalo roky pro prázdnou školu náhradní využití, ale marně. Ozvalo se několik investorů, ale žádný neměl životaschopný projekt.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru