Do Klášterce přijede v květnu populární protidrogový vlak, který mládeži ukazuje svět feťáků
V interiéru děti procházejí 5D projekcí. Foto: Revolution train
Chomutov

Klášterec nad Ohří – Do Klášterce přijede v polovině května protidrogový vlak Revolution train. Na svém webu o tom informuje klášterecká radnice.

Rada města na svém posledním jednání schválila smlouvu s Nadačním fondem Nové Česko, které projekt Revolution train zajišťuje. Vlak přijede do Klášterce nad Ohří ve čtvrtek 17. května a bude zde k dispozici pro II. stupeň základních škol a studenty místního gymnázia. Současně v areálu Základní školy Petlérská proběhne komunitní den.

Protidrogový vlak je speciálně vybavená stříbrná vlaková souprava, v interiéru návštěvníci procházejí 5D projekcí, která ukazuje hrozby závislostí na drogách a vede k přemýšlení o hodnotě lidského zdraví. Kam až může vést drogová závislost, to prozradí promítaný film v interiéru vlaku. Příběh podle skutečné události je připomínán v jednotlivých vagónech reálným ztvárnění míst z promítaného filmu. Návštěvníci se dostanou k autohavárii, do výslechové místnosti, do vězeňské cely (na snímku dole) a poznají, jak vypadá drogové doupě.

Projekt je studenty velmi pozitivně hodnocen, jedná se totiž o jedinečný zážitek a děti na rozdíl od někdy nudných přednášek ve škole opravdu baví. Na začátku vlaku vyplní žáci a studenti anonymní dotazník, který je pak vyhodnocen. Výsledky jsou předány učitelům s doporučením, jakým směrem se při výuce a prevenci ubírat. Protidrogový vlak již navštívilo více než 55 tisíc návštěvníků ve čtyřech zemích. Je podporován mimo jiné i česko-německým fondem budoucnosti.

2005vlak

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru