Město chce v Nových Ervěnicích vybudovat nízkoprahové zařízení pro děti a mládež
Zastupitelé schválili podání přihlášky ke spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování, a to formou takzvaného koordinovaného přístupu. Foto Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Jirkov naváže bližší spolupráci s Agenturou pro sociální začleňování. Jedním z konkrétních cílů je vybudování nízkoprahového zařízení pro děti a mládež v bývalém kulturním domě v Nových Ervěnicích.

Jirkov už má s agenturou dohodu o takzvané vzdálené dílčí podpoře, což je jakási nižší forma spolupráce. V rámci té se ale nepodařilo najít vhodný dotační program, který by pomohl s vybudováním centra. Zastupitelé proto přistoupili k užší spolupráci, která se nazývá koordinovaný přístup. Tím si mimo jiné otevřeli cestu k penězům na rekonstrukci zmíněných prostor v Nových Ervěnicích.

„V prázdných prostorách bývalého kulturního domu chceme vybudovat nízkoprahové zařízení, kde by mohly děti a mládež z Jirkova trávit čas smysluplněji než potulováním se po ulicích,“ popisuje záměr města místostarostka Dana Jurštaková. Vchod do centra bude ze zadní části objektu, kde by mělo vzniknout i venkovní zázemí. Na projektu už se pracuje.

Jak byli zastupitelé ujištěni, klub bude otevřený pro všechny. Děti se v něm budou moci zabavit při hrách nebo se něco nového naučit. Také se počítá s možností školního doučování či sociálním poradenstvím.

Přihlášku ke spolupráci nyní musí posvětit ještě agentura. Pokud se tak stane, během následujících měsíců vznikne několik pracovních skupin, z jejichž práce vzejde Strategický plán lokálního partnerství. Až díky němu bude moci město čerpat peníze z několika operačních programů.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru