Chomutov v rámci kampaně Hodina Země zhasne věž. Energie město šetří dlouhodobě, instaluje třeba úspornější lampy
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Město Chomutov se i letos připojí k celosvětové kampani Hodina Země, kterým organizátoři upozorňují na změnu klimatu. V Chomutově zhasne poslední březnovou sobotu osvětlení městské věže.

„Ponoření věže do tmy je symbolickým připojením ke kampani, Chomutov se ale dlouhodobě snižuje spotřebu energií a tedy pozitivně ovlivňuje klima,“ řekl primátor Marek Hrabáč. 

Například v parku TGM a v okolních ulicích, v okolí Kulturního a společenského střediska v sídlišti Zahradní, v Čelakovského ulici, u Jitřenky a dalších ulicích již svítí úspornější lampy veřejného osvětlení s LED technologií. „Při větších rekonstrukcích, jejichž příkladem může být právě park T. G. Masaryka nebo ulice Čelakovského, již budeme využívat tato moderní úsporná světla,“ řekl náměstek primátora David Dinda s tím, že město se již připravuje na zavádění tzv. chytrého osvětlení v rámci chystaného projektu Smart city.

Obrovské prostředky město investuje také do zateplení škol, v zateplených budovách se spotřeba tepla snížila až o 54 procent.

Hodina Země je celosvětovou akcí, při které domácnosti, podniky i veřejné instituce a významné kulturní památky vypnou osvětlení a elektrické spotřebiče po dobu jedné hodiny. Symbolicky tak vyjádří, že si nejen uvědomují, jak velký problém změna klimatu představuje, ale že se chtějí na jeho řešení aktivně podílet. První ročník se konal v roce 2007 v Sydney v Austrálii a na hodinu tehdy zhasla světla na slavné budově australské opery.

Chomutov se akce účastní opakovaně. Osvětlení městské věže tentokrát zhasne v sobotu 24. března od 20.30 do 21.30 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru