Jirkov začal připravovat prodej Preciosy, rozlehlý areál chtějí minimálně dva zájemci
PRŮMYSLOVÝ AREÁL PRECIOSY
Chomutov

Jirkov - Město Jirkov plánuje v nejbližších měsících prodat areál bývalého závodu Preciosa, který loni odkoupilo. Odbor majetku města již připravuje poptávku na znalecký posudek.

Jak již dříve informoval starosta Radek Štejnar, o rozlehlý areál mají zájem minimálně dva vážní zájemci. A co je důležité - jde o místní firmy. „To byl důvod, proč jsme areál loni kupovali,“ připomíná starosta. „Chtěli jsme mít pod kontrolou jeho budoucnost a využití. Pokud ho získá místní společnost, nepůjdeme do neznámého a máme určitou záruku spolupráce s městem.“

Areál o rozloze 4,5 hektaru leží jen kousek od centra města. Stojí v něm několik výrobních hal a administrativních budov včetně historické vily z roku 1888. Součástí je také veškeré technické zázemí včetně třeba vlastní čističky odpadních vod. Areál kdysi sloužil jako přádelna, později se v něm vyráběla skelná vlákna. Posledních třicet let tu zaměstnanci sklářské firmy Preciosa brousili ozdobné sklo.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru