V Žatci v pátek startují farmářské trhy. V Kadani je v sobotu zpestří i provazochodci
Farmářské trhy na severu Čech. Foto archiv pořadatelů
Chomutov

Žatec – Po zimní přestávce se rozjíždí sezona oblíbených farmářských trhů. Stánkaři budou nabízet své zboží zítra, v pátek 16. března, na náměstí v Žatci. K dispozici všem zájemcům tam budou od 8 do 15 hodin.

Informoval o tom Tomáš Kassal, mediální pracovník města Žatce. „Lidé mohou na místě koupit ovoce, zeleninu, med, pečivo, uzeniny a další zboží. Často jde o produkty z místního širšího regionu,“ uvedl.

Severočeské farmářské trhy probíhají v různých termínech v devíti severočeských městech. Pořadatelem je občanské sdružení Český um – Artificium Bohemicum. V Žatci proběhnou letos poprvé, potom se budou odehrávat v periodě přibližně jednou za měsíc vždy v pátek. Příští farmářské trhy v Žatci tak jsou v plánu na 14. dubna.

V sobotu 17. března, tedy pozítří, den po prvních žateckých trzích, proběhnou farmářské trhy také v Kadani. A tam je připraveno i jedno velmi zajímavé doplnění programu: vystoupení provazochodců mezi věžemi radnice a kostela. Show artistů na lanech má začít v 10 a pak v 11.30 hodin, samotné trhy v Kadani startují už od 8 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru