Chomutov – Dvacet pět kol odehraných, dvacet pět bodů na kontě, předposlední místo tabulky a hrozící sestup do divize. Chomutovští fotbalisté (FC) zažívají hodně špatnou sezonu, pouhých šest výher za tři body je opravdu málo. Do konce ligového ročníku zbývá devět kol a Chomutov potřebuje body jako sůl. Ve včerejším zápase proti celku z Nového Bydžova (devátý v tabulce) vybojoval dva.

fotbal 194

FC Chomutov – SK Union 2013 1:0 np

Chomutov, vědouc že musí nutně bodovat, byl od úvodního hvizdu aktivnějším celkem. Do první větší šance se dostal v desáté minutě, situaci po dobře sehraném nacvičeném signálu zachraňoval těsně před brankovou čárou gólman hostů Nguyen.

Další velká příležitost přišla o dvacet minut později a opět to bylo po „standardce", Tomáš Česlák ovšem poslal svůj přímý kop pouze na břevno Nguyenovy brány.

V závěru první půle zahrozili i Bydžovští, ani Houžvička, ani Nobst ovšem skórovat nedokázali.

Druhá polovina duelu velkou fotbalovou parádu nenabídla, Chomutov měl přesto k zisku tří bodů hodně blízko. V dvaaosmdesáté minutě zahrál bydžovský Gazdík ve vlastním vápně rukou a rozhodčí ukázal na pokutový puntík. K míči se postavil Aleš Pikl, avšak Nguyen jeho pokus přesně vystihl.

Devadesát minut o vítězi nerozhodlo, na řadu musely přijít divácky (zápasu přihlíželo 161 lidí) vděčné penalty. Kopalo se dlouhých deset sérií, druhý bod pro domácí nakonec vystřelil Michal Klimeš (penaltová série 8:7).

Kdy příště

K dalšímu utkání zajíždí FC Chomutov na hřiště desátého Převýšova, zápas se hraje v neděli 26. dubna v 10.15 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru