OBRAZEM: První letošní miminko už je pořádný cvalík. Rodina v pondělí dostala od hejtmana finanční dar
Hrabalovi v obřadní síni. Tatínek Martin má na klíně dvouletého Tadeáše, maminka Daniela chová malého Jakuba. Foto: MěÚ Jirkov/Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - V obřadní síni Městského úřadu v Jirkově se v pondělí 12. března setkal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček s rodinou prvního občánka narozeného v roce 2018 na území Ústeckého kraje ale i celé České republiky. Hejtman s maminkou podepsal darovací smlouvu na finanční dar, který rodina obdrží od Ústeckého kraje.

První miminko letošního roku se narodilo pouhých 25 vteřin po půlnoci mamince Daniele Hrabalové z Jirkova. Vzhledem k tomu, že se jednalo o vůbec první narozené dítě v celém Česku, rozhodla se Rada Ústeckého kraje rodině věnovat finanční dar ve výši 30 tisíc korun. „Za Ústecký kraj Vám blahopřeji a malému Kubíkovi bych přál, aby byl zdravý, spokojený a vyrůstal v dobré rodině,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček. Rodina dostala již dříve také finanční dar od města Jirkova. Jednalo se konkrétně o 10 tisíc korun, které uvolnil ze svého fondu starosta Jirkova Radek Štejnar.

Dnes již tříměsíčního Jakuba Hrabala přivedla maminka na svět v kadaňské nemocnici pouhých dvacet pět sekund po půlnoci s mírou 50 centimetrů a váhou 3,67 kilogramu. Malý Kubík má ještě staršího brášku Tadeáše.

 

01
Rodina Hrabalových

03

Tříměsíční Jakub má již staršího bratra Tadeáše.

04

Nezbytný podpis darovací smlouvy.

05

A pro malého Kubíka ještě certifikát, který mu navždy připomene, že byl prvním narozeným miminkem ČR v roce 2018.   Zdroj: Ústecký kraj

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru