VIDEO: Strážní rota se na Doupově připravovala na misi v Afghánistánu
Vojenská mise v Afghánistánu. Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Hradiště - Ve vojenském výcvikovém prostoru Hradiště v Doupovských horách se minulý týden uskutečnil poslední výcvik příslušníků 10. strážní roty na misi v Afghánistánu.

Jádro jednotky tvoří příslušníci 42. mechanizovaného praporu Tábor, na své nasazení v zahraniční operaci v Afghánistánu se vojáci připravují intenzivně již od října loňského roku a k jejich nasazení dojde koncem letošního března.

Na Doupově proběhla kontrola sladěnosti jednotky a v tomto týdnu vojáky čeká certifikační cvičení na Velitelství výcviku – Vojenské akademii ve Vyškově.

Stěžejním úkolem strážní roty BAF ((Bagram Air Field, pozn. red.) je kromě dalších operací ochrana vnějšího prostředí základny Bagrám a k jejich úkolům patří i poskytování ochrany VIP osobám v prostoru jejich působení. Proto jeden ze scénářů, který musela jedna z čet strážní roty na Doupově řešit, vycházel z reálné skutečnosti, kdy vysocí představitelé české armády přichází na místo tragické události z roku 2014, - kdy zde položili život čtyři čeští vojáci, a pátý zemřel po převozu do České republiky - aby uctili jejich památku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru