OBRAZEM: Obří kšefty s marihuanou. Muži z Chomutovska si přišli na 6 milionů!
Kriminalisté zajistili 1,5 kilogramů usušené marihuany. Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Ve velkém kšeftovali s marihuanou dva muži (28 a 35 let) z Chomutovska. Policisté zjistili, že vypěstovali a prodali nejméně 60 kilogramů drogy, část putovala do Německa. Oba dealeři skončili ve vazbě.

Chomutovští kriminalisté ve spolupráci s ústeckými kolegy zadrželi dvojici letos v lednu. Muži prodávali marihuanu od léta roku 2015 do prosince loňského roku na různých místech Chomutovska. Kriminalisté zjistili, že část drog pravidelně putovala i za hranice do sousedního Německa, kde se o distribuci starali další lidé.

Za uvedenou dobu dvojice prodala nejméně 60 kilogramů marihuany, prodejem muži získali minimálně 6 milionů korun. „Kriminalisté provedli několik domovních prohlídek, při kterých zajistili 1,5 kilogramů usušené marihuany, kompletní vybavení pěstírny konopí, téměř tři čtvrtě milionu korun na hotovosti v české i cizí měně, čtyři osobní automobily a další věci. Všechny věci budou podrobeny znaleckému zkoumání,“ informovala policejní mluvčí Marie Pivková.

Oba muži byli obviněni z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy a na státní zastupitelství byl podán návrh na jejich vzetí do vazby. V současné době se již nacházejí v litoměřické věznici. Hrozím jim trest odnětí svobody v rozmezí osm až dvanáct let.Při vyšetřování kriminalisté zjistili, že oba muži byli za podobné jednání v nedávné minulosti již pravomocně odsouzeni.

2702marihuana1

2702marihuana2

2702marihuana3

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru