VIDEO: Mají kriminalisté konečně záhadného bankovního lupiče z Kadaně? Chytili ho díky náhodě
Policisté přivážejí obviněného 38letého muže k soudu, kde se rozhodovalo o uvalení vazby. Foto: e-deniky.cz
Chomutov

Ústecký kraj – Policistům se zřejmě podařilo dopadnout lupiče, který loni vyloupil banky v Kadani na Chomutovsku a v Podbořanech na Lounsku. Chytili ho náhodou při přepadení další banky. Pachatelem je 38letý muž z Karlovarska.

 Policie informovala, že se jí podařilo chytit bankovního lupiče, který má na svědomí přepadení několika bank v Ústeckém a Karlovarském kraji za posledních 6 let. Podle informací našeho on-line deníku má zadržený muž na svědomí mimo jiné i loňské přepadení banky v Kadani a následně v Podbořanech na Lounsku. Je možné, že spáchal též dosud neobjasněnou bankovní loupež v Kadani v roce 2013.

 Osmatřicetiletého lupiče chytili policisté v pátek 23. února v Chebu, když se pokusil vyloupit zdejší banku. Dopadli ho díky duchapřítomnosti pracovnice banky a chamtivosti samotného pachatele. Bankovní úřednice za přepážkou poté, co po ní maskovaný muž začal požadovat peníze, ihned aktivovala tísňový hlásič a vydala pachateli několik desítek tisíc korun. Muži se ovšem obnos zdál zřejmě malý, protože chtěl další peníze. Než mu je žena stačila přinést, přijela na místo přivolaná policejní hlídka, která lupiče přímo v bance zadržela.

https://www.youtube.com/watch?v=x16UV3rBccM

„Následně byl muž převezen na policejní služebnu. Kriminalistům při svém výslechu začal sdělovat skutečnosti na základě, kterých zjistili, že muž má na svědomí přepadení několika dalších různých institucí v Karlovarském a Ústeckém kraji za posledních 6 let. Celkem si přepadením všech institucí měl přijít na částku bezmála 2 miliony korun,“ sdělila k případu policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Jaké konkrétní banky lupič přepadl, policisté zatím nezveřejnili. Muž byl obviněn z loupeže, hrozí mu až dvanáctileté vězení. V pondělí se u soudu rozhodovalo o jeho vzetí do vazby.

K přepadení banky v Kadani došlo 12. června loňského roku. Lupič přistoupil k přepážce, pracovnici podal lísteček, na kterém požadoval vydání hotovosti a hrozil, že použije zbraň. Banku v Podbořanech na Lounsku přepadl lupič 21. září. Peněz se opět domáhal pod pohrůžkou střelné zbraně. Policisté následně informovali, že by obě loupeže mohl mít na svědomí stejný pachatel.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru