Chomutov - Několik spojů Dopravy Ústeckého kraje čekají od 1. března drobné změny. Rada Ústeckého kraje schválila úpravy jízdních řádů s cílem zamezit případným zpožděním, která vznikala.

Nový autobus pro krajskou dopravu. Foto: Oldřich Hájek

„Od první březnové neděle se mění jízdní řády vybraných autobusových linek Dopravy Ústeckého kraje pro okresy Děčín, Chomutov, Most, Litoměřice, Louny, Teplice a Ústí nad Labem. Snažili jsme se vyhovět většině podnětů hlavně starostů, škol, státních institucí, ale i cestujících. I nadále budeme sledovat, zda jsou změny efektivní nebo bude potřeba do budoucna ještě provést nějaké úpravy," uvedl ke změnám radní Ústeckého kraje pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jaroslav Komínek.

Cílem změn bylo odstranit největší pravidelná zpoždění a stabilizovat tak přestupní návaznosti spojů. Takové úpravy jízdních řádů na mnoha linkách kraje spočívají jen v posunu například jediného či několika spojů o několik minut a nejsou tedy nijak výrazné. Větší změnou je přidání některých nových spojů, jako například zajetí spoje navíc do Jiřetína pod Jedlovou, úprava vedení spojů po Varnsdorfu na lince 409 a 410, nový dopolední spoj linky 436 Děčín – Jetřichovice, či na lince 421 Česká Kamenice – Srbská Kamenice. Nový spoj bude také na lince 452 z Verneřic do Lovečkovic či z Petrovic do Tisé a dále do Ústí nad Labem. Na Teplicku přibude nový školní spoj z Přítkova do Teplic a více spojů zajede i do průmyslové zóny Krupka.

Ústecký kraj v tuto chvíli pracuje i na úpravě jízdních řádů na linkách v okolí Litoměřic, Štětí a Úštěku, kde chce reagovat na plánovanou uzavírku Tyršova mostu v Litoměřicích. Termín změn bude ovlivněn zahájením uzavírky, předpokládáme na přelomu března až dubna. I tuto změnu bude muset ještě projednat rada kraje.

Bližší informace o linkách, u kterých dojde od 1. března 2015 ke změně najdete na webových stránkách www.dopravauk.cz. Na ostatních linkách v uvedených okresech se nic nemění a platí jízdní řád, který vešel v platnost 1. ledna 2015.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru