Poplatek za psy se pro Jirkovany měnit nebude. Vyhláška myslí i na bezdomovce, kteří chovají čtyřnožce
Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov – Jirkovští zastupitelé mírně upravili vyhlášku, která se týká chovu psů ve městě. Úpravy jsou ale jen kosmetické, výše poplatků se nemění.

Tisícovka za psa v paneláku, tři stovky v rodinném domě. Takové jsou základní sazby poplatků ze psy v Jirkově „Změny ve vyhlášce jsou jen kosmetické a netýkají se samotných poplatků,“ podotkl k tomu vedoucí finančního odboru Josef Koprušťák. V platnosti také zůstává zvýhodnění důchodců, kteří za psa platí jen stokorunu ročně.

Částky jsou vždy za jednoho psa, druhý a každý další pak stojí o něco více. V panelovém či činžovním domě (s více než šesti byty) 1500 korun, u rodinného domu či na zahradě 450 korun a v případě seniorů 150 korun.

Pro zajímavost – ve vyhlášce je myšleno i na občany, kteří jsou trvale hlášeni v místě úřadu, tedy na náměstí Dr. E. Beneše. Většinou jde o bezdomovce. Mají stejnou sazbu jako lidé v panelácích, za svého psa by tedy ročně měly platit tisícovku.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru