Jirkovští hasiči mají za sebou přes 170 výjezdů, krotili téměř šedesátku požárů
Jirkovští dobrovolní hasiči na výroční valné hromadě. Foto Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Výroční valnou hromadu mají za sebou dobrovolní hasiči z Jirkova. Bilancovali při ní uplynulý rok a ocenili také zasloužilé členy sboru.

Výjezdová jednotka si za rok 2017 zapsala celkem 172 zásahů. Nejčastěji (79 případů) vyjížděli hasiči na takzvanou technickou pomoc, při níž například otevírali byty, odstraňovali spadlé stromy či uvolněné střechy nebo pomáhali s transportem pacientů. Klasických požárů pomáhali hasit skoro šedesát. „Z těch největších to byly třeba zapálený panelák v ulici Na Borku nebo velký požár skládky Celio v Litvínově,“ zmiňuje velitel hasičů Pavel Kolář. Kromě toho zasahovali také u dvaadvaceti dopravních nehod. Planých poplachů bylo přes dvacet.

Dobrovolní hasiči ovšem nejsou jen ti, kteří v helmách vyjíždějí krotit plameny a zachraňovat životy. Sbor samotný má několik desítek členů, kteří pořádají brigády, akce pro veřejnost a pomáhají dalším hasičským sborům. Za loňský rok jirkovští dobrovolníci uspořádali celkem 97 akcí včetně brigád, na kterých odpracovali přes 2 600 hodin.

Členové sboru se během roku účastnili několika hasičských klání. V soutěžním seriálu o pohár starostky Okresního sdružení hasičů obsadili parádní druhé místo, v krajské konkurenci seriálu Tohatsu Cup pak skončili pátí.

Z akcí pro veřejnost byla tou největší asi propagační jízda hasičské techniky, která do Jirkova zavítala v květnu a místní dobrovolníci k ní připravili doprovodný program. Zúčastnili se však třeba i stavění májky v partnerském Brand - Erbisdorfu či prosincového charitativního adventu, kde tradičně prodávali svařák a klobásy.

Součástí valné hromady pak bylo také ocenění zasloužilých členů sboru, ať už věrnostními medailemi nebo Řádem sv. Floriána, patrona hasičů.

2102hasici1

Ocenění členové: Za věrnost (činnost) -  10 let: Radek Štejnar, 20 let: Pavel Čepelák, 40 let: Stanislav Ušala st. (na snímku). Medaile sv. Floriána: Jaroslav Čejka, Václav Franěk. Čestné uznání kraje: Filip Škapa

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru