Město dá letos klubům na opravy sportovišť milion korun navíc
Vedoucí odboru vnitřní správy Jitka Řeháková seznamuje zastupitele s novým programem na podporu sportu. Ti ho poté schválili. Foto MěÚ/ Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Mimořádný dotační program na podporu sportu schválili jirkovští zastupitelé. Vyčlenily milion korun , který je určený pro organizace pečující o vlastní sportoviště. Peníze jsou totiž vázány na údržbu a obnovu sportovního zařízení.

O milion korun se podle pravidel podělí sportovní organizace, které mají nemovitý majetek sloužící ke sportu. Těch je v Jirkově pět. Jde o dva fotbalové kluby (SK Ervěnice – Jirkov a 1.SK Jirkov), volejbalisty, tenisty a lyžařský oddíl.

Žádosti o peníze bude město přijímat od 19. března do 17. dubna. Seznam projektů ke schválení navrhne následně speciální pracovní skupina složená ze zástupců města a dvou členů z každého přihlášeného oddílu. „Nechceme peníze rozdělovat od stolu, proto si to sportovci budou muset vyříkat mezi sebou a dojít ke shodě podle toho, kdo na co a kolik potřebuje peněz,“ podotýká k tomu starosta Radek Štejnar. Konečné slovo však budou mít zastupitelé, kteří budou dotace schvalovat.

Město chce mimořádným dotačním programem klubům částečně kompenzovat výpadek dotací ze státního rozpočtu. Ministerstvo školství totiž loni nečekaně zrušilo dotační program, ze kterého sportovní organizace čerpaly peníze právě na údržbu a provoz sportovišť.

Město portovní kluby podporuje každoročně. Na činnost sportovních klubů je letos v rozpočtu vyčleněno 2,3 milionu korun, navíc každý rok město přispívá vždy jednomu oddílu s vlastním majetkem 300 tisíc na investice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru