Ve věznici nabízeli pracovní místa odsouzeným, kterým brzy skončí trest
Foto: VS ČR
Chomutov

Všehrdy - Ve Věznici Všehrdy se konala prostřednictvím zástupce Rubikon centra Burza práce pro odsouzené, kteří mají plánovaný konec trestu v řádu několika měsíců.

Přednášející nejprve odsouzeným projekt představí, poté následuje vyplnění dotazníků a je dán prostor pro konkrétní dotazy. Tohoto sezení se zúčastnilo 13 odsouzených. Cílem projektu je oslovit co nejvíce odsouzených, kteří mají zájem zařadit se po výkonu trestu zpět do zaměstnání a nemají zpravidla kde bydlet .

Odsouzení Věznice Všehrdy se tohoto projektu účastnili již počtvrté. Od listopadu 2017 se burzy zúčastnilo 19 odsouzených, z toho již tři odsouzení do zaměstnání po výkonu trestu nastoupili. Program je určen pro odsouzené, kteří mají pevný výstup z výkonu trestu odnětí svobody cca do 6 měsíců od účasti na jednotlivých sezeních.

Pro odsouzené s potřebou zajištění zaměstnání s ubytováním je převážně v současné době nabízena pozice operátorů výroby v regionech Liberec, Plzeň, Polička a v Karlovarském kraji. Bez ubytování jsou možnosti zaměstnání i v Praze, například na pozicích skladníků. V místech kde Rubikon centrum nemá pobočku, může uchazečům o práci a bydlení zajistit na základě dohody s místními organizacemi, např. se sociálními kurátory, organizací Člověk v tísni nebo Charity ČR.

Od zájemců o zaměstnání to vyžaduje však ochotu vydat se i do míst, kde je práce s ubytováním sjednána. Ubytování je nabízeno např. v bývalých vysokoškolských kolejích nebo na ubytovnách. Není určeno pro celé rodiny. Uchazeč o zaměstnání musí mít vždy platný občanský průkaz a kartičku zdravotní pojišťovny. Výhodou tohoto sjednání práce je, že uchazeč po výkonu trestu nemusí dokládat výpis z rejstříku trestů, neboť zaměstnavatel je s touto skutečností již seznámen. Do začátku je možné spolupracujícímu uchazeči, který nemá žádné zázemí nabídnout i potravinovou pomoc, či oblečení z charitativní činnosti.

(brv)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru