Rekonstrukce Dvořákovy ulice: Přestavba křižovatky nad Tescem začne na jaře, na tři měsíce zkomplikuje dopravu
Vlevo silnice v nové šíři, vpravo rozestavená část, kudy povede cyklostezka a oddělující zelený pás. Foto MěÚ / Josef Dušek
Chomutov

Jirkov - Velká rekonstrukce Dvořákovy ulice v Jirkově má za sebou první část prací. Letos se bude samozřejmě pokračovat, v plánu je dojít při opravách alespoň k mostu přes říčku Bílinu. Největší akcí bude přestavba křižovatky nad Tescem.

V současné době je téměř dokončená rekonstrukce komunikace od polikliniky ke zmíněné křižovatce. Na vozovce, po které se nyní jezdí, je už hotová silnice v nové šíři. V druhé (ještě rozestavěné) části bývalé silnice povede cyklostezka, chodník a pás zeleně. Tato část by měla být hotová do dubna, kdy přijde na řadu přestavba křižovatky na kruhový objezd. Trvat bude tři měsíce a budou s ní spojená poměrně výrazná dopravní omezení, o kterých bude jirkovská radnice ještě podrobněji informovat. 

Po dokončení okružní křižovatky bude rekonstrukce pokračovat kolem čerpací stanice směrem k Novým Ervěnicím. „Předpokládáme, že práce letos dojdou minimálně k mostu, včetně jeho opravy a vybudování podjezdu pro cyklisty pod ním,“ doplňuje vedoucí odboru majetku a útvaru investic Milan Reiner.

V následujícím roce pak velkou akci za více než 40 milionů korun završí poslední etapa. Křižovatka na kraji Nových Ervěnic se rovněž změní v okružní a rekonstrukce se pak protáhne po Palackého ulici až ke kruháku u základní umělecké školy.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru