Zmatený a promrzlý muž měl u sebe brašnu plnou peněz
Část peněz, které byly v brašně. Foto: Měp Chomutov
Chomutov

Chomutov – Strážníci chomutovské městské policie pomáhali zmatenému a promrzlému muži, který u sebe měl poměrně značný finanční obnos. Brašna s penězi skončila na služebně strážníků.

Hlídka městské policie byla přivolána do domu v ulici Palackého, kde ležel na schodech starší muž, který se nemohl dostat do bytu a byl celkově zmatený. S mužem byli na chodbě dva mladíci, kteří hlídce sdělili, že důchodce objevili zmateného a podchlazeného na ulici, zřejmě se ztratil a nevěděl, jak se dostat domů. Mladíci ho tedy doprovodili na místo, které jim řekl. Sousedka z domu pak zavolala na pomoc městskou policii.

Strážníci se zkoušeli dostat do bytu, kde měl dotyčný bydlet, ale ani jeden z jeho klíčů do zámku nepasoval. Muž se celý třásl zimou a po chvíli usnul. Strážníci  mu proto zavolali záchranku a mezi tím se rozhodli zkontrolovat jeho věci a sepsat obsah černé brašny, kterou měl u sebe. Kromě různých dokumentů a dokladů se uvnitř tašky nacházelo i něco přes 40 000 tisíc korun v hotovosti.

Hlídce se nakonec podařilo zjistit telefonní číslo na syna starého pána, který přislíbil, že za otcem okamžitě zajede do nemocnice, a brašnu si vyzvedne.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru