Kamera zachytila, jak rodiče učí krást své dítě. Teprve sedmiletá dívka sebrala na příkaz matky kabelku
Ilustrační foto
Chomutov

Ústí nad Labem – Smutný případ mají na stole policisté v Ústí nad Labem. Řeší krádež, kde je pachatelkou teprve 7letá holčička. Kradla v obchodě na příkaz své matky. Bohužel to není ojedinělý případ, kdy rodiče, aby se vyhnuli případnému trestu, vysílají krást své nezletilé děti. Děje se tak po celém Ústeckém kraji a často je problém to rodičům dokázat. V Ústí ale vše natočila kamera v prodejně. 

Využít nízkého věku své dcery, tudíž její beztrestnosti, se rozhodla matka, kterou zlákala opuštěná kabelka v obchodním centru v Ústí. Vše odhalil kamerový systém prodejny. „Matka jdoucí se svou sedmiletou dcerou a obhlížející si terén, si všimla odložené kabelky v obchodě. V tu chvíli ihned využije příležitosti a do obchodu vysílá svou dceru kabelku ukrást. Vše společně s partnerem sleduje zpovzdálí. Holčička je úspěšná. Kabelku odcizí a všichni tři společně odchází i s úlovkem domů,“ popisuje scénář krádeže mluvčí krajské policie Veronika Hyšplerová.

„V nejbližší době policisté vzhledem k věku dívky případ odloží, avšak dál se celá věc bude řešit cestou sociálního odboru. Bohužel se nejedná o ojedinělý případ. Existují rodiče, kteří záměrně své děti vysílají krást, neboť jsou si vědomi toho, že nezletilé děti nejsou trestné odpovědné,“ dodala policistka.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru