Tenhle řezník umí nejlepší prejt, rozhodli Jirkované. Vepřové hody si nenechaly ujít stovky lidí
Nálepku jako symbol vítězství předal řezníkovi Milanu Turanovi starosta Jirkova Radek Štejnar. Na snímku vpravo Adam Weber z pořádající agentury Český um. Foto: MěÚ/Josef Dušek
Chomutov

Jirkov – Stovky lidí přilákaly o víkendu na náměstí Dr. E. Beneše v Jirkově vepřové hody. Ty se konaly v rámci farmářských trnů. Součástí byla i soutěž o nejchutnější prejt.

Lidé si přišli na jirkovské náměstí v sobotu nakoupit jitrnice, jelita, prejt, tlačenku, škvarky, sádlo, zabijačkou polévku nebo guláš. Fronta od stánku s uzeninami někdy vedla až poště a zabijačkový guláš byl vyprodaný už v deset hodin.

Součástí vepřových hodů byla i soutěž o nejchutnější prejt. Lidé ochutnávali šest vzorků. Jako nejlepší nakonec vybrali prejt od řezníka Milana Turana z Bělušic u Mostu. Ten dostal za vítězství nálepku, kterou si teď může dát na svůj prodejní vůz.

1202prejtstánek

 U tohoto stánku byla fronta asi nejdelší. Občas se táhla až k poště. Na snímku dole lidé ochutnávají vzorky prejtu. Foto: Josef Dušek

1202prejt ochutnavka

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru