REAKCE: Pohřební služba Pontus: Naše služby jsou v pořádku
Kancelář pohřební služby v Mostě.
Chomutov

Most – Pohřební služba Pontus Miroslav Trejbal, podnikající na Mostecku, Litvínovsku a Chomutovsku, se brání nařčením z toho, že by její činnost neodpovídala předpisům.

Server e-mostecko.cz se na požádání zástupců pohřební služby s nimi setkal, aby se mohli k situaci a námi vydaným článkům vyjádřit.

„Jde o nepotvrzené spekulace, neověřené a lživé informace,“ říká Miroslav Trejbal. Žádná kontrola z těch provedených zatím nezjistila nedostatky. Reaguje tak na informace na našem webu a v hlavní zpravodajské relaci televize Nova. Podle nich zde provedlo Ministerstvo pro místní rozvoj, do jehož gesce pohřebnictví patří, kontrolu, která odhalila pochybení. Oficiální zpráva však zatím ministerstvem není vydána.

„V žádném případě nedošlo k závažnému porušení zákona,“ uvádí podnikatel. Všechna těla byla podle Pohřební služby Pontus řádně uložena v rakvích, oblečena, upravena, včetně všech dokumentů o zemřelých. „Vše bylo takto také zadokumentováno,“ dodal Miroslav Trejbal.

Snímky ze dvora pohřební služby, které jsme zveřejnili, vznikly v době vyklízení prostor a při jejich obnově a neukazují již přistavený kontejner. Podle Pontusu jsou tak záběry zkreslené.

O firmu se začaly úřady zajímat po zveřejnění reportáže, která přibližovala konflikt mezi dvěma pohřebními službami a při kterém v Lužicích u Mostu, kde Pontus sídlí, musela zasahovat policie. „Živnostenský úřad u nás nezjistil žádná porušení zákona, kontrola České obchodní inspekce nezjistila také žádná porušení zákona a žádné neoprávněné účtování při vydávání těl. Podle hygienické stanice, která se vyjádřila na místě, je chladicí zařízení v pořádku,“ míní podnikatel, který v oboru pracuje pětadvacet let.

„Krajská hygienická stanice v současné době zpracovává protokol o kontrole, pak dojde k vyhodnocení, zda a v čem došlo ze strany provozovatele pohřební služby k porušení zákona o pohřebnictví. Momentálně bližší údaje nemůžeme sdělit,“ uvedl pro náš server Jaroslav Rais, vedoucí oddělení hygieny obecné a komunální Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje, územního pracoviště Most.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru