OBRAZEM: Na skládce uhlí na okraji velkolomu havarovalo malé rypadlo
Havárie skládkového stroje. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Bylany – Skládkový stroj se výrazně poničil na překladišti uhlí na okraji uhelného lomu Vršany na Mostecku. Nikdo nebyl zraněn.

Jde o skládkový stroj USSK 1 v těžební společnosti Vršanská uhelná. Podobné bagry, či chcete-li malá rypadla, se používají k obsluze skládek hnědého uhlí na povrchových dolech a v areálech uhelných elektráren. Pomáhají udržet pravidelné dodávky uhlí.

K nehodě došlo ve čtvrtek dopoledne. Zhruba pětisettunovému stroji se zbortila ocelová konstrukce. Příčiny havárie jsou předmětem vyšetřování. Případem se zabývá báňský úřad i policie. „Nebylo ohroženo zdraví ani životy, nikomu se nic nestalo,“ uvedla pro náš server mluvčí společnosti Gabriela Sáričková Benešová. Provoz lomu nebyl přerušen.

Podle prvních odhadů vznikla škoda v řádu desítek milionů korun. Jde o více než tři desítky let starý stroj, který podstupoval pravidelné revize.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru