Leden na silnicích Chomutovska: Dopravních nehod přibylo, při jedné zahynula devítiletá školačka
Nehod na silnicích tradičně přibývá, když napadne sníh. Na snímku vyprošťují kadaňští hasiči autobus, který sjel do příkopu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Zdroj: hasiči Kadaň
Chomutov

Chomutovsko – Jeden vyhaslý lidských život a 24 zraněných. Taková je bilance lednové nehodovosti na Chomutovsku. Bouraček oproti loňsku přibylo.

Během ledna vyjížděli policisté vyšetřovat celkem 150 nahlášených dopravních nehod. Je to o 14 více, než tomu bylo za stejné období roku 2017 (136 nehod). Při jedné z bouraček bohužel vyhasl mladý lidský život. Tragicky skončila nehoda, která se stala ve čtvrtek 18. ledna u Nechranické přehrady. Teprve devítiletou dívku tady srazilo osobní auto, když přecházela po vystoupení z autobusu silnici. Holčička byla při střetu těžce zraněna, v nemocnici zemřela.

Při lednových nehodách bylo dále zraněno celkem 24 osob, všichni naštěstí lehce. Celkové škody se vyšplhaly na 8 035 700 korun.

Z rozboru, podle příčin nehod, je zřejmé, že v lednu nejvíce nehod zavinil způsob jízdy – 69 nehod, následuje nepřiměřená rychlost – 46 nehod, nedání přednosti v jízdě – 13 nehod, špatné předjíždění – 2 nehody. Patnáct bouraček má na svědomí střet se zvěří. Jedno auto havarovalo kvůli chodci.

Policisté vybrali v této souvislosti na pokutách celkem 58 400 korun. Šest řidičů před nehodou popíjelo alkoholické nápoje.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru