Jednolůžkové pokoje, kvalitní jídlo, dobrá péče….Klášterecký domov pro seniory patří mezi nejlepší v kraji
Pro klienty domova pracovníci pravidelně připravují různé kulturní akce, ale i výlety či dokonce týdenní rekreace. Zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Městský ústav sociálních služeb v Klášterci nad Ohří získal nejvyšší počet hvězdiček v rámci certifikace Značky kvality a to v oblasti stravování, kultury a volného času, partnerství a péče o klienty v domově pro seniory. Čtyři hvězdičky z pěti možných pak obdržel v hodnocení kvality ubytování. Ocenění ve středu 1. února předal ředitelce ústavu Miroslavě Lizákové předseda Asociace poskytovatelů sociálních služeb Ústeckého kraje, Vladimír Vopelka.

„Nejvyšší ocenění Značky kvality bychom nezískali bez obětavé práce všech zaměstnanců a bez nezbytné podpory města Klášterce nad Ohří.,“ říká Miroslava Lizáková, ředitelka MÚSS a dodává: „O jednu hvězdičku jsme přišli pouze v oblasti ubytování, protože v domově prozatím není vybudována recepce u vchodu do zařízení a centrální koupelna. Na centrální koupelně jsou již započaty stavební práce, bylo zakoupeno sprchovací lůžko a recepce by měla být vybudována v první polovině tohoto roku.“

Dobré jídlo i malí kamarádi

Hodnotitelé kvality při návštěvě kláštereckého domova pro seniory mluvili s klienty domova, jejich rodinnými příslušníky i zaměstnanci. Zjistili, že klášterecký domov pro seniory nabízí velmi pestrou stravu, jejíž součástí jsou i saláty a dostatek pití po celý den. Ceněna je práce nutriční terapeutky, používání termonádob či možnost zařazení oblíbených jídel do jídelníčku.

Při nástupu do domova obyvatele mile překvapí ojedinělý nápad, kdy je novým klientům prostřednictvím paní ředitelky předáván malý dárek. Velmi dobře hodnoceno je i mezigenerační setkání s dětmi z nedaleké mateřské školy. Jedna z obyvatelek domova chodí dětem do školky předčítat pohádky. Domov má i svého patrona z řad známých osobností, je jím herec Mario Kubec.

0202domoproseniory1

Další výhody: Jednolůžkové pokoje i zahrada s grilem

Množství nejrůznějších kulturních akcí, výlety i týdenní rekreace v Roztokách na Křivoklátsku, spolupráce se studenty z místní střední odborné školy - to vše patří ke kulturním aktivitám, které také přinesly plný počet pěti hvězdiček. V oblasti péče je jako silná stránka hodnocena bazální stimulace klientů, možnost využití služeb fyzioterapeuta i prevence inkontinence.

V oblasti ubytování je kladně hodnoceno umístění domova v klidné části města. Výhodou jsou převážně jednolůžkové pokoje, možnost využití prostor terasy a zahrady, která nabízí posezení v altánu, houpačku nebo grilování. Příjemnou atmosféru doplňuje esteticky vydařená studna. Hodnotící komise doporučila pokračovat v opravě koupelen, aby je mohli využívat i méně pohybliví klienti. Doporučeno je i vybudování recepce.

Značku kvality v sociálních službách uděluje od roku 2011 Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, která tak umožňuje přihlášeným zařízením sociální péče získat odbornou zpětnou vazbu na poskytované služby. Oceněná sociální zařízení se pak mohou prezentovat mimo jiné na webu Značky kvality a v časopise Sociální služby.

0202domovproseniory4

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru