Chomutov - Zimní mistrovství České republiky v kategorii starších žáků (2000, 2001 a 2002) vyneslo chomutovským plavcům čtyři medaile. Tři štafetové kovy, jednou stříbro a dvakrát bronz, doplnila zlatým výkonem Kamila Slabihoudová na 400 metrů polohově.

plavánía1712

Trutnov

O mistrovské medaile bojovali dvanáctiletí plavci v Trutnově, třináctiletí v Prostějově a čtrnáctiletí v Kopřivnici. Nejcennější úspěch přišel až na úplný závěr v prvně jmenovaném městě, kdy Kamila Slabihoudová zmobilizovala veškeré zbytky svých sil a v dramatickém finiši zvítězila v novém oddílovém rekordu. Její čas 5:34,47 pokořil dokonce limit pro juniorskou reprezentaci.

I v dalších závodech patřila Slabihoudová k nejlepším, na medaili však bylo potřeba plavat ještě rychleji. Na 200 metrů znak byla pátá, na poloviční trati desátá a na 200 metrů polohově dohmátla jako šestá. „Kamča se celý podzim trochu trápila, měla zraněnou nohu, nemohla se tak účastnit soustředění SCM. Na mistráku ale bojovala, všechny závody plavala těsně za osobními rekordy a za svoji snahu byla na závěr odměněna zlatou medailí v parádním čase," pochválila Kamilu trenérka Markéta Šilhanová.

Jen těsně pak medaile unikla další zástupkyni chomutovské plavecké školy, motýlkářce Alici Richtrové. Ta skončila na 100 metrů motýlek na neoblíbeném čtvrtém místě, na dvojnásobné trati byla desátá.

Další chomutovská plavkyně, Eliška Dvořáková, byla dvakrát pátá (100 a 200 metrů polohově) a osmá na 200 metrů prsa. Třikrát mezi nejlepších deset nakoukl Filip Jezbera, který byl pátý na 100 metrů polohově, devátý na 100 metrů znak a desátý na 200 metrů volný způsob. Jednou desátá byla i Michaela Malinová (100 metrů prsa).

„Chtěla bych pochválit především Míšu. Do bojů o medaile sice nezasáhla, ale zaplavala si pět hodně výrazných osobáků, jsme s jejími výkony opravdu spokojeni. Zato Eliška medaili mít mohla. Zejména na krátké polohovce jí o ni připravily špatné výjezdy po obrátce. Podobné to je i u Filipa. S ním musíme zapracovat především na psychice. Dvě diskvalifikace, které přičítáme hlavně špatné koncentraci na závod, je u dvanáctiletého plavce, jenž má medailové ambice, zkrátka hodně," vidí rezervy svých svěřenců Šilhanová.

Ve štafetových závodech se představily pouze žačky ve složení K. Slabihoudová, E. Dvořáková, A. Richtrová a M. Malinová a obsadily výborné druhé (4x50 metrů polohově) a třetí (4x50 metrů volný způsob) místo.

Pochvalu si od trenérů vysloužili i ostatní plavci (Jakub Kindl, Martin Oharek a Ela Strašková). „Všichni si udělali aspoň nějaké osobáky, čehož si s kolegy moc ceníme," uzavřela za trojici trenérů Markéta Šilhanová.

Prostějov

V Prostějově bojovali o medaile třináctiletí a plavcům TJ Slávie Chomutov se podařilo na stupně vítězů proniknout jednou, a to ve štafetovém závodě na 4x50 metrů polohově (F. Kudláček, J. Lisý, Jo. Štemberk, Ja. Štemberk).

K individuálnímu úspěchu měl v olomouckém kraji nejblíže Jakub Štemberk, který dohmátl dvakrát pátý v závodech na 400 a 1500 metrů v.zp., na 200 metrů v.zp. pak obsadili desátou pozici. Mezi nejlepších deset závodníků se ještě probojovala Johana Holá, devátá na 100 metrů prsa a desátá na dvojnásobné trati. Již samotná účast byla úspěchem pro Filipa Kudláčka, Josefa Štemberka a Jiřího Lisého.

Kopřivnice

Nejstarší žáci (2000) plavali v Kopřivnici, kde měl chomutovský oddíl tři zástupce. Do celkového pořadí dokázala výrazněji promluvit pouze Barbora Veselá, zasloužila se o to prsařskými závody, kdy v obou (100 a 200 metrů) dohmátla jako pátá. Markéta Jenčková se umisťovala těsně za elitní desítkou a Josef Valenta pak v druhé polovině startovního pole.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru