Přijeďte si k nám pro nemocné štěně, volal muž strážníkům. Když odmítli, vyhodil pejska na chodbu. Nepřežil
Nemocné štěně. Foto: Měp Chomutov
Chomutov

Chomutov – Smutně skončil případ nemocného štěněte, kterého se za každou cenu rozhodla zbavit jedna rodina v Kyjické ulici v Chomutově. Pejsek nepřežil.

Na tísňovou linku městské policie zavolal muž, který strážníkům sdělil, že včera našel štěně, které je zřejmě nemocné, protože doma zvrací. Muž chtěl, aby si městská policie pro pejska přijela a vzala ho do útulku. Strážníci muži vysvětlili, že do domácností na převoz zvířat nejezdí a pokud je pejsek nemocný, tak s ní musí jít sám k veterináři. Muž si ovšem trval na svém, telefon postupně předával dalším členům rodiny, kteří se dožadovali stejného postupu. Opět jim bylo vysvětleno, že s nemocným zvířetem musí jít sami k veteřináři. 

Rodina se nemocného pejska ale chtěla zbavit stůj co stůj. A poté, co jim strážníci nevyhověli, se nejspíš obrátili na státní policii. Tentokrát ale s jinou historkou. Po několika minutách od prvního telefonátu totiž strážníkům volal operační velitel státní policie, že před chvílí přijal hovor jistého muže, který mu sdělil, že ve vchodě domu v Kyjické ulici je pes, který vypadá nemocně a zvrací.

Strážníci si tedy nakonec pro nemocné štěně na udanou adresu dojeli a ve vážném zdravotním stavu ho dopravili do útulku. Na místě se ještě snažili zjistit, komu pes patří a kdo je za jeho stav zodpovědný, ale dozvěděli se pouze to, že je pes nemocný a mají ho odvézt.

Pejskovi se bohužel dostalo pomoci ale už příliš pozdě. Jeho stav byl tak vážný, že nakonec nepřežil.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru