Desítky záchranářů hledaly důchodkyni, která se ztratila na Božím Daru. Našli ji 60 kilometrů od hranic
Ilustrační foto Zdroj: Horská služba
Chomutov

Krušné hory – Celý nedělní večer pátrali členové horské služby v Krušných horách po sedmašedesátileté ženě z Německa. Ta přijela do Čech na výlet s cestovní kanceláří a sama opustila hotel. Nakonec ji objevili vysílenou němečtí policisté.

Pohřešovanou důchodkyni viděli naposledy přátelé v hotelu Anna na Božím Daru při večeři. „Když se poté nedostavila k autobusu, obrátili se zástupci cestovní kanceláře a manžel na nás. My jsme pak informovali policii a předali informaci i našim kolegům z německé horské služby,“ uvedl k zahájení pátrací akce Ondřej Vank, zasahující člen Horské služby Krušné hory.

Horští záchranáři poté svolali členskou základnu na stanici v Božím Daru. „Dali jsme dohromady dvacet tři osob s potřebnými zkušenostmi a vybavením. Kromě těch, kteří se pohybovali v okolí horského střediska na terénních čtyřkolkách a sněžných skútrech, jsme nasadili do těžšího terénu i dvě hlídky na skialpinistických lyžích,“ popsal akci Ondřej Vank.

Postupně se do pátrání kromě českých a německých záchranářů zapojili i čeští a němečtí policisté. „Policistů na obou stranách pátralo devatenáct, i oni používali terénní techniku. Nakonec ale nikdo z nás úspěšný nebyl. My jsme akci na našem území ukončili krátce po desáté večer, protože přišla informace od policistů, že kolem osmnácté hodiny byla paní viděna v německém Annabergu,“ doplnil Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory.

Celá pátrací akce jak na české, tak na německé straně se nakonec ukázala jako zbytečná. Žena byla zřejmě dezorientovaná a sama se ihned po večeři v hotelu vydala pěšky domů. „Někdy před půlnocí pak byla německými policisty nalezena zcela v pořádku, jen zřejmě vysílená, nedaleko jejího bydliště 60 kilometrů od naší hranice,“ dodal náčelník Güttner.

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru