V Jirkově se kvůli spojení Vinařické ulice změní názvy některých ulic
Část ulic, která změní název. Od křižovatky ke křižovatce povede nově ulice Vinařická a Smetanovy sady se stočí doprava k panelákům.
Chomutov

Jirkov - Jirkovská radnice pozmění uliční čáry v centru města. Na několika místech tak budou mít ulice jiný název, adresu však budou muset změnit pouze dva objekty. 

Ke změně město sáhlo proto, aby napravilo nelogický stav Vinařické ulice. Ta byla v minulosti při přestavbách historického centra přerušena a rozdělené části na sebe nenavazovaly. Nyní ulice začíná u domu čp. 5 naproti kinu a vede směrem k Tescu, kde ale končí u vjezdu na parkoviště. Tam ji totiž kříží ulice Smetanovy sady. Jenže asi o sto padesát metrů dál se Vinařická ulice znovu objevuje a vede od křižovatky nad marketem kolem Kludského vily a dále.

Po změně povede zmíněná ulice kolem Tesca, aby navazovala na úsek nad křižovatkou. V této části nahradí ulici Smetanovy sady. Aby se však změna nedotkla lidí, kteří žijí v přilehlých panelácích, uliční čára Smetanových sadů zatočí právě směrem k panelovým domům u parku.

1201mapkavinaricka

 Mapka s nákresem nových uličních čar. Zeleně je vyznačená Vinařická ulice v nové podobě.

 Novou adresu tak bude mít jen supermarket. „Tescu a všem firmám, které mají v jeho prostorech provozovnu, byl zaslán návrh na přejmenování ulice. Nikdo se změnou nemá problém,“ uvedla k tomu vedoucí odboru vnitřní správy a vztahů k veřejnosti Jitka Řeháková.

K drobné změně dojde také v ulici, která vede z náměstí. Tady se totiž objevoval další paradox. Nejenže dva domy vedle sebe (čp. 5 a budova pošty) byly každý v jiné ulici (Vinařická a nám. Dr. E. Beneše), kino naproti nim mělo adresu ve třetí ulici - Rooseveltově. Pošta zůstane na náměstí, objekt čp. 5 bude ale nově v ulici Rooseveltova. Jde o městský objekt, tudíž změna adresy nebude také pro nikoho komplikací.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru